Plzeňský karbonát

add

Pivaři zpozorní, neb dle rčení, že dvě dobré věci nemohou dát dohromady nikdy věc špatnou, mohou se nyní těšit na kulinářský zážitek.

Více... Více...

Hovězí po čínsku

add

Čína je převeliká země, navíc pověstná velkými ohňostroji, Velkou čínskou zdí i kulinářským uměním, které je přec pro nás z říše orientu. Nicméně se i tak může státi velkým gastronomickým zážitkem.

Více... Více...

Mexická pánev

add

Mexická kuchyně je známa různorodými chutěmi, barevností jídel a množstvím koření a přísad, z nichž mnohé jsou domácího původu.

Více... Více...

Hovězí maso s citronem

add

Prostě recept s hovězím masem...

Více... Více...

Slavkovské roštěnky

add

Když se řekne Slavkov, každému určitě vytane na mysli bitva tří císařů, známější právě jako bitva u Slavkova...

Více... Více...

Hovězí polévka - přesnídávková

add

Polévka je grunt... Polévka zpravidla předchází hlavní chod (u oběda), v bohatším menu se podává po studeném předkrmu, následovaná případně ještě teplým předkrmem (snackem).

Více... Více...

Hovězí nudličky s dresingem

add

Provence - tato jižní část Francie dala jméno asi nejznámější směsi koření. Provensálské koření obvykle obsahuje rozmarýn, bazalku a tymián, někdy také majoránku, dobromysl, saturejku, estragon, v americké variantě se přidává i levandule.

Více... Více...

Guláš starého pastevce

add

Guláš je původně maďarský pokrm tvořený nakrájenými masovými kostkami v omáčce z cibule, kořeněné paprikou. Slovo je odvozeno z maďarského „gulya“ (stádo hovězího dobytka), ze kterého pochází maďarský název gulyás.

Více... Více...

Telecí na hříbkách a smetaně

add

Každý zkušený houbař má svoje "místečka" odkud vždy nějaké hříbky přinese...

Více... Více...

Hovězí na burgundský způsob

add

Burgundsko vděčí za své jméno kmenům germánských Burgundů, kteří založili v 5. století v jihovýchodní Galii svoji říši, jež se v 6. století stala součástí franské říše a my vděčíme Burgundám za vinikající víno.

Více... Více...

Silná hovězí polévka

add

Silná hovězí polévka s houbami, ozdobená pažitkou.

Více... Více...

Fazolový salát s hovězím

add

Pikantní fazolový salát s hovězím masem je velmi chutný, můžete jej podávat buď jako samostatný pokrm s pečivem nebo se dobře hodí ke grilovaným masům.

Více... Více...

Krkonošský medvěd

add

Krkonošský medvěd nemusí být jen pivo, uděláme si ho ze zadního hovězího masíčka. Ale není na škodu ho pořádně zapít.

Více... Více...

Tatarský biftek

add

Tatarský biftek trochu jinak – na pařížský způsob

Více... Více...
Strana 2 z 6