Sekaná s olivami a moravským uzeným

add

Italské olivy, moravské uzené, česká kuchyně? Proč ne. Vzájemně se to krásně a chutně doplňuje. Vyzkoušejte!

Více... Více...

Sladkokyselé grilované roštěnky

add

Grilování je doménou mužů. Dělají to s láskou. Ti mladší okukují na plážích, jak se „roštěnky grilují“ aby je mohli sbalit, ti odrostlejší se postaví k rozpálenému grilu. I to má cosi do sebe a mnohá „roštěnka“ se chytí.

Více... Více...

Uzený jazyk s křenovou omáčkou

add

Sice to už měla kráva v tlamě, ale nevařené, neuzené a bez křenové omáčky. My to budeme vkládat do úst s knedlíkem.

Více... Více...

Steakový závitek s Hermelínem

add

Hermelín – Král sýrů, svíčková – Královna masa. Spojme královský pár v požehnaný a nerozlučný svazek. Královská krmě je na světě.

Více... Více...

Hovězí ořech s párky a slaninou

add

Párky jsou různé. Ty levnější, plné náhražek masa, s konzistencí kašovitou, nechte na pultě prodávajícího. I když párek bude schován v mase, konečný efekt je na kvalitě párků závislý.

Více... Více...

Hovězí kostičky se špenátem

add

Asi každý, kdo si protrpěl zdravé školní stravování, si vypěstoval averzi vůči špenátu. Doba je jiná, příprava špenátu je jiná, jiný je i výsledný efekt. Hovězí se špenátem může chutnat i těm, kteří se ještě dnes osypou při vzpomínce na dozorujícího pedagoga, který nestrpěl ani zbyteček špenátu na talíři.

Více... Více...

Hovězí se zeleninou a jablky

add

Jednoduché, zdravé a navíc i chutné. Co víc si přát?

Více... Více...

Hovězí na tymiánu s hlívou ústřičnou

add

Hlíva ústřičná je jedlá dřevokazná houba s všestranným použitím jak do hotových jídel, tak k nakládání do octa nebo sušení.

Více... Více...

Albánský kebab na roštu

add

Albánie, ač stejně jako naše země, byla součástí neporazitelné socialistické soustavy svobodných a suverénních států v područí velkého východního bratra, byla a stále ještě je pro mnohé z nás zemí nepoznanou. Určitě je to škoda. Začněme ji poznávat od našeho stolu.

Více... Více...

Bratislavský tokáň

add

Tokáň známe především z maďarské kuchyně. Naši východní kdysi spoluobčané mají svá specifika, takže tento tokáň je specificky bratislavský. Ostatně, mají k Maďarsku velmi blízko a dobré jídlo nezná hranic.

Více... Více...

Medvědí tlapa

add

Medvědi jsou chráněným druhem a toto je kuchařka o hovězím. Podtrženo, sečteno – medvědí dáváme do uvozovek a použijeme vysoký roštěnec.

Více... Více...

Bobotie

add

Jak se stravují v jižní Africe? Než tam pojedete, zkuste zda-li vám tam bude chutnat.

Více... Více...

Zálesácký guláš

add

Vařil-li pravý zálesák guláš, přidal všechno co měl v množství přiměřeném. Muselo toho být hodně, muselo to být vydatné a muselo to chutnat. Základem vždy bylo maso a fazole.

Více... Více...

Hovězí s dírkami

add

Není dírka, jako dírka. Pokud se však dírka vhodně zaplní, může vzniknout nezapomenutelná delikatesa ;-)

Více... Více...
Strana 1 z 6