Nabízíme vyzrálé hovězí maso z býka - vynikl mimořádnou růstovou schopností a tím pádem dosáhl nižší úrovně mramorování, ale... 

Více...
 

Ve zracím boxu už dozrává další masíčko a ve dnech 28. - 30. 5. plánujeme rozvoz, termíny a rozpis naleznete níže...

Více...
 

Prodáváme BIO hovězí z vlastní produkce a bourárny. Zavážíme do Ostravy, Opavy, Bruntálu, Rýmařova, Olomouce i Šternberka... 

Více...
 

Aktuálně nabízíme odběr hovězího masa býka 50% wagyu a 50% masný seimentál. Bližší informace naleznete níže...

Více...
 

Veverka, pilíř brániční je bohatě pro­krvený sval, který visí u páteře v brániční oblasti před špičkou svíčkové nad játry. Má velmi jemné mramorování. Dříve se nazýval „teplé maso“, které se ihned po porážce za tepla dělalo jako dušená chuťovka na cibulce.

 

Pokud veverku neupravujeme tímto způso­bem, je nutné ji nechat, stejně jako ostatní části i druhy masa, vychladit a řádně vyzrát. Pak je velmi specific­kým steakovým masem (hanger steak, onglet) s výraznou chutí. Jedná se o další příklad u nás stále neobjevené pochoutky, která je jedinečná i po­měrně malou dostupností (v celém kusu skotu je pouze cca 400 g vever­ky).

Přední maso bez kosti, které není po­psáno v ČSN 57 6510 (tyto názvy mo­hou být při prodeji používány jen jako doplněk k označení „přední maso bez kosti“).

 

Italské olivy, moravské uzené, česká kuchyně...

Číst dál...

Grilování je doménou mužů. Dělají to s lásko...

Číst dál...

Sice to už měla kráva v tlamě, ale nevařené,...

Číst dál...

Hermelín – Král sýrů, svíčková – Královna ma...

Číst dál...

Párky jsou různé. Ty levnější, plné náhražek...

Číst dál...

Asi každý, kdo si protrpěl zdravé školní str...

Číst dál...