Aktuálně nabízíme odběr hovězího masa býka 50% wagyu z vlastní produkce. Bližší informace o produktu a ceník naleznete níže...

Více...
 

Prodej vyzrálého hovězího masa každý pátek od 14 do 19 hodin, v sobotu od 8 do 11 hodin. Nebo dle telefonické dohody. Ceník naleznete níže. 

Více...
 

Vyzrálé maso z Plzeňského kraje bude opět k prodeji 13.července. Více info na www.farmaborek.cz. 

Více...
 

Sledujte naši FB stránku, najdete zde akce, aktuální nabídku nejen hovězího masa i termíny zavážení do Liberce a do Prahy.

Více...
 

World Steak Challenge má svého letošního vítěze!

Třetího ročníku prestižní soutěže World Steak Challenge se zúčastnili zástupci ze 17 zemí světa z 5 kontinentů. První místo za nejlepší steak letošního roku si odvezla polská společnost ABP Poland za steak ze svíčkové pocházející z 29 měsíčního křížence limousina. Vítězové byli vyhlášeni před více než 200 pozvanými hosty v úterý 4. července v kongresovém centru The Magic Roundabout v Londýně.  Česká republika bohužel zastoupení neměla, ale vy to můžete změnit! Více o této soutěži, možnosti přihlášení na příští ročník, ale i mnoho dalších zajímavostí ze světa kvalitního hovězího si můžete prohlédnout na stránkách www.worldsteakchallenge.com nebo přečíst dále...

Více... Více...

PRO ZPRACOVATELE: Změna provádění domácích porážek

Návrh novely veterinárního zákona přináší významnou změnu úpravy provádění domácích porážek jatečných zvířat, jejímž cílem je rozšíření možností chovatelů hospodářských zvířat k provádění domácích porážek skotu (a jelenovitých z farmového chovu) a snížení administrativní náročnosti související s těmito porážkami. Nově návrh počítá s posunutím věkové hranice pro domácí porážky z dosavadních 24 měsíců až do věku 72 měsíců. Do budoucna se také již nebude požadovat k provádění domácích porážek skotu povolení Krajské veterinární správy, ale bude stačit písemné oznámení nejméně tři dny před jejím konáním. 

Více... Více...

MITROVSKY: Jak ne-pokazit steak

Čas grilování je tu, takže téma je opět aktuální, pojďme si nechat poradit od odborníků na slovo vzatých. Úžasný, jednoduchý a lehce zapamatovatelný návod na to, jak si svůj steak užít a nepokazit jeho přípravu vám radí "Mitrovští", tak jdeme na to! A že se to na Mitrově opravdu umí se můžete přesvědčit sami návštěvou jejich vyhlášené restaurace...

 

Více... Více...

Bourání masa

Ukázka videa z DVD "Zpracování hovězího masa a jeho prodej ze dvora"

Více... Více...

Druhy zrání masa

V průběhu zrání dochází k takovým procesům, které zaručí, že steak či pečeně z vyzrálého masa bude křehčí a šťavnatější než z masa, které tímto procesem neprošlo a je proto tuhé a velmi těžce kulinářsky použitelné.

 

Více... Více...

Druhá zásada: Nákup vyzrálého masa

Druhá zásada: Kupujte kvalitní VYZRÁLÉ hovězí maso s jasným původem

Více... Více...

První zásada: Nákup kvalitního masa

První zásada: Nákup KVALITNÍHO hovězího masa ze záměrně vykrmeného zvířete 

Více... Více...

Hovězí maso = důležitá součást jídelníčku

Ještě v roce 1990 zkonzumoval každý Čech 28 kg hovězího masa za rok, ale v současné době už to bohužel není ani 7 kg. Zato každý Francouz spořádá ročně téměř 30 kg hovězího masa, Američan kolem 45 kg a Brazilec dokonce 65 kg!

Více... Více...

Dělení hovězího masa

Samozřejmostí je, že každý druh masa se hodí na jinou úpravu. Protože ale pojednání o tom, jaké druhy hovězího masa jsou v národních kuchyních upřednostňovány na jakou úpravu, by dalo na celou knihu, spokojme se s následujícím zjednodušeným přehledem.

Více... Více...

Italské olivy, moravské uzené, česká kuchyně...

Číst dál...

Grilování je doménou mužů. Dělají to s lásko...

Číst dál...

Sice to už měla kráva v tlamě, ale nevařené,...

Číst dál...

Hermelín – Král sýrů, svíčková – Královna ma...

Číst dál...

Párky jsou různé. Ty levnější, plné náhražek...

Číst dál...

Asi každý, kdo si protrpěl zdravé školní str...

Číst dál...