Přijďte si dát hovězí steak či burger na výstavu Země živitelka do Českých Budějovic od čtvrtka 23. do úterý 28. 8. 2018.

Více...
 

Chovatel několika masných plemen a aktivní propagátor ekologického zemědělství Jan Hořák pořádá 1. září 2018 Den otevřených vrat... 

Více...
 

Prodej vyzrálého hovězího a výrobků každý pátek 14 - 19 hod, v sobotu 8 - 11 hod. Nebo dle telefonické dohody. Ceník naleznete níže. 

Více...
 

dovolujeme si Vám nabídnout plně vyzrálé hovězí maso z býka plemene wagyu 75% poraženého dne 30.5.2018...

Více...
 

Jihočeská beef show

Přijďte si dát hovězí steak či burger na výstavu Země živitelka do Českých Budějovic od čtvrtka 23. do úterý 28. 8. 2018. Zpříjemněte si konec prázdnin a přijďte ochutnat dobré hovězí, v letošním roce opět spolupracuje náš Svaz se známou plzeňskou restaurací Angus grill restaurant (víco o Angusmeat). Prodejní stánek naleznete mezi předvadištěm (plocha 405) a halou D

Více... Více...

MITROVSKY: Jak ne-pokazit steak

Čas grilování je tu, takže téma je opět aktuální, pojďme si nechat poradit od odborníků na slovo vzatých. Úžasný, jednoduchý a lehce zapamatovatelný návod na to, jak si svůj steak užít a nepokazit jeho přípravu vám radí "Mitrovští", tak jdeme na to! A že se to na Mitrově opravdu umí se můžete přesvědčit sami návštěvou jejich vyhlášené restaurace...

 

Více... Více...

Bourání a zpracování hovězího masa na DVD

Zaujala Vás videa v naší sekci "Zpracování hovězího masa" a máte zájem mít tento jedinečný materiál na DVD ve svém archivu? Není nic jednoduššího než si DVD objednat přes e-shop Českého svazu chovatelů masného skotu.

Více... Více...

NEBOJTE SE HOVĚZÍHO!

I když se u našich chovatelů jedná o prodej ze dvora (legislativně správně jde o prodej z farmy), podléhají jejich provozy stejným hygienickým kritériím jako jakýkoli větší provoz týkající se porážky či zpracování masa. Legislativa a kontroly jsou neúprosné a troufám si říci, že v tomto ohledu je ČR jedním z nejpřísnějších států a chovatelé to rozhodně nemají lehké. Dohled jak hygieny tak veterinární je opravdu velmi přísný. Pravidelné kontroly, stěry, odesílání vzorků do laboratoří atd. atd. České (hovězí) maso tak nakupujete s prověřeným původem a garancí té nejpřísnější hygieny. Do jaké míry máte tuto jistotu u nákupu masa ze zahraničí, např. z jižní Ameriky, toť nezodpovězenou otázkou…

Více... Více...

Hovězí z EU: kvalita na prvním místě!

Copa-Cogeca startuje novou mediální kampaň na podporu producentů hovězího masa v EU. Jejím prostřednictvím chce především ukázat, jak vysoké nároky musí splňovat chovatelé hovězího dobytka v EU oproti zemím, které nejsou jejími členy, ale patří k předním světovým vývozcům. Nedávná jednání EU s Mercosure (sdružení volného obchodu Argentiny, Brazílie, Paraguaye a Uruguaye) ukázala, že pravidla nejsou nastavena férově a kvalita hovězího masa dováženého do EU je ohrožena. Kampaň bude postavena na videu či krátké reportáži, kterou natočí samotní farmáři! Přidejte se!

Více... Více...

Hovězí maso = důležitá součást jídelníčku

Ještě v roce 1990 zkonzumoval každý Čech 28 kg hovězího masa za rok, ale v současné době už to bohužel není ani 7 kg. Zato každý Francouz spořádá ročně téměř 30 kg hovězího masa, Američan kolem 45 kg a Brazilec dokonce 65 kg!

Více... Více...

PRO ZPRACOVATELE: Změna provádění domácích porážek

Návrh novely veterinárního zákona přináší významnou změnu úpravy provádění domácích porážek jatečných zvířat, jejímž cílem je rozšíření možností chovatelů hospodářských zvířat k provádění domácích porážek skotu (a jelenovitých z farmového chovu) a snížení administrativní náročnosti související s těmito porážkami. Nově návrh počítá s posunutím věkové hranice pro domácí porážky z dosavadních 24 měsíců až do věku 72 měsíců. Do budoucna se také již nebude požadovat k provádění domácích porážek skotu povolení Krajské veterinární správy, ale bude stačit písemné oznámení nejméně tři dny před jejím konáním. 

Více... Více...

Bourání masa

Ukázka videa z DVD "Zpracování hovězího masa a jeho prodej ze dvora"

Více... Více...

Druhy zrání masa

V průběhu zrání dochází k takovým procesům, které zaručí, že steak či pečeně z vyzrálého masa bude křehčí a šťavnatější než z masa, které tímto procesem neprošlo a je proto tuhé a velmi těžce kulinářsky použitelné.

 

Více... Více...

Druhá zásada: Nákup vyzrálého masa

Druhá zásada: Kupujte kvalitní VYZRÁLÉ hovězí maso s jasným původem

Více... Více...

První zásada: Nákup kvalitního masa

První zásada: Nákup KVALITNÍHO hovězího masa ze záměrně vykrmeného zvířete 

Více... Více...

Dělení hovězího masa

Je samozřejmostí, že se každý druh masa hodí na jinou kulinární úpravu. Protože ale pojednání o tom, jaké druhy hovězího masa jsou v národních kuchyních upřednostňovány na jakou úpravu, by dalo na celou knihu, spokojme se s následujícím zjednodušeným přehledem. KLIKNĚTE DO OBRÁZKU na požadovanou partii a dozvíte se o dané části více! Včetně fotografií a užitečných rad!!!

Více... Více...

Italské olivy, moravské uzené, česká kuchyně...

Číst dál...

Grilování je doménou mužů. Dělají to s lásko...

Číst dál...

Sice to už měla kráva v tlamě, ale nevařené,...

Číst dál...

Hermelín – Král sýrů, svíčková – Královna ma...

Číst dál...

Párky jsou různé. Ty levnější, plné náhražek...

Číst dál...

Asi každý, kdo si protrpěl zdravé školní str...

Číst dál...