Náš steak z mladého býka AA (vyzrálý a stařený) se stal vítězem v kategorii steaky a celkovým vítězem Biopotraviny roku 2018...

Více...
 

v aktuální nabídce máme k dispozici plně vyzrálé hovězí maso z býka 100 % wagyu a jalovice 75 % wagyu...  

Více...
 

Prodej vyzrálého hovězího a výrobků každý pátek 14 - 19 hod, v sobotu 8 - 11 hod. Nebo dle telefonické dohody. Ceník naleznete níže. 

Více...
 

dovolujeme si Vám nabídnout plně vyzrálé hovězí maso z býka plemene wagyu 75% poraženého dne 30.5.2018...

Více...
 

 
Ačkoliv v současné době nejsou alternativní zdroje bílkovin přímou hrozbou pro producenty hovězího masa, považují tvůrci návrhu označování laboratorně vyprodukovaných produktů jako "maso" za zavádějící a klamající spotřebitele. Cílem této aktivity je tedy zejména předejít problémům dříve, než se laboratorní produkty více rozšíří a stanou se běžně dostupnými.

Právníci zastupující technologické firmy zabývající se laboratorně pěstovanými náhražkami nedávají ale snaze Americké asociace chovatelů větší šance uspět a případného soudního sporu se nebojí. Svůj postoj opírají o názor, že pokud by byl návrh přijat, došlo by k porušení Prvního dodatku americké ústavy. V něm je definováno, že vláda má pravomoc regulovat pouze svobodu projevu, tedy to, jak mají výrobci označovat své výrobky v závislosti na výrobním procesu, pokud je to nezbytné k zajištění toho, aby spotřebitelé nebyli uváděni v omyl. Může jim tedy být nařízeno, aby na výrobku bylo označeno, že byl laboratorně vyroben, nelze však podle jejich názoru zakázat nazývat laboratorní produkty jako maso.

 

Kamil Malát

ČSCHMS