Aktuálně nabízíme odběr hovězího masa býka 50% wagyu a 50% masný seimentál. Bližší informace naleznete níže...

Více...
 

Ve zracím boxu už dozrává další masíčko a ve dnech 23. - 25. 4. plánujeme rozvoz, termíny a rozpis naleznete níže...

Více...
 

Hovězí maso vám dovezeme od pondělí do pátku mezi 17-19 hodinou. Zavážíme v okruhu 50-100 km v závislosti na aktuální vytíženosti.

Více...
 

Balíčky hovězího masa na Velikonoce z Plzeňského kraje budou k prodeji 29.3. Více info na www.farmaborek.cz

Více...
 

 
Ačkoliv v současné době nejsou alternativní zdroje bílkovin přímou hrozbou pro producenty hovězího masa, považují tvůrci návrhu označování laboratorně vyprodukovaných produktů jako "maso" za zavádějící a klamající spotřebitele. Cílem této aktivity je tedy zejména předejít problémům dříve, než se laboratorní produkty více rozšíří a stanou se běžně dostupnými.

Právníci zastupující technologické firmy zabývající se laboratorně pěstovanými náhražkami nedávají ale snaze Americké asociace chovatelů větší šance uspět a případného soudního sporu se nebojí. Svůj postoj opírají o názor, že pokud by byl návrh přijat, došlo by k porušení Prvního dodatku americké ústavy. V něm je definováno, že vláda má pravomoc regulovat pouze svobodu projevu, tedy to, jak mají výrobci označovat své výrobky v závislosti na výrobním procesu, pokud je to nezbytné k zajištění toho, aby spotřebitelé nebyli uváděni v omyl. Může jim tedy být nařízeno, aby na výrobku bylo označeno, že byl laboratorně vyroben, nelze však podle jejich názoru zakázat nazývat laboratorní produkty jako maso.

 

Kamil Malát

ČSCHMS