Prodej mladého hovězího masa z naší farmy bude opět k prodeji 27. září. Více info na www.farmaborek.cz

Více...
 

Náš steak z mladého býka AA (vyzrálý a stařený) se stal vítězem v kategorii steaky a celkovým vítězem Biopotraviny roku 2018...

Více...
 

v aktuální nabídce máme k dispozici plně vyzrálé hovězí maso z býka 100 % wagyu a jalovice 75 % wagyu...  

Více...
 

Prodej vyzrálého hovězího a výrobků každý pátek 14 - 19 hod, v sobotu 8 - 11 hod. Nebo dle telefonické dohody. Ceník naleznete níže. 

Více...
 

 
Opačná prognóza vyplývá z detailního šetření, kterou provedla ING mezi 13 tisící Evropany. Odpovědi respondentů v EU ukazují na to, že zhruba čtvrtina obyvatel očekává, že svou spotřebu masa v následujících 4 letech sníží, zatímco pouze každý pětadvacátý občan EU uvedl, že spotřebu masa plánuje zvýšit. V ČR se ve smyslu uvažovaného zvýšení spotřeby masa vyjádřilo 5 % respondentů, zatímco snížit spotřebu masa plánuje každý pátý Čech (20 %). Nejvíce radikální, pokud jde o snižování spotřeby masa, jsou pak obyvatelé Francie, Belgie, Itálie či Lucemburska (31 - 38 %). Necelých šedesát procent obyvatel Evropy pak spotřebu masa nehodlá nikterak měnit. Pokud by se uvedené předpovědi vyplnily, znamenalo by to celoevropský pokles spotřeby masa o 3 %.
 
Doufejme, že pokud se prognózy naplní a i u nás dojde ke snížení už tak nízké spotřeby hovězího masa, takže to případně půjde na úkor nekvalitního anonymního masa, případně masa z dovozu, a naopak obliba kvalitního hovězího masa z českých chovů z masných plemen bude narůstat!

 

Kamil Malát

ČSCHMS

 
Celá studie ING Economics Department s názvem: 'The protein shift: will Europeans change their diet?'