Ještě v roce 1990 zkonzumoval každý Čech 28 kg hovězího masa za rok, ale v současné době už to bohužel není ani 7 kg. Zato každý Francouz spořádá ročně téměř 30 kg hovězího masa, Američan kolem 45 kg a Brazilec dokonce 65 kg!

 

Zvířata od našich chovatelů …

  1. jsou krmena pouze rostlinnými krmivy

  2. pocházejí z chovů bez plošné aplikace antibiotik a hormonů

  3. více než polovinu života prožijí na pastvinách a loukách

 

Hovězí maso…

  1. má oproti vepřovému vyšší obsah železa, zinku, selenu, kyseliny listové a vitaminu B12

  2. je přirozeným zdrojem konjugované kyseliny linolové (CLA), která podporuje imunitu, odbourávání tuku a snižuje cholesterol v těle

  3. je významným zdrojem látek a živin potřebných pro krvetvorbu

  4. obsahuje do 5 % tuku a řadí se tak mezi nízkotučné potraviny