Obrázek kontaktu

Olomoucký kraj

M A R W I N, v.o.s.

Ing. František Winter

MARWIN, v.o.s.
Hynčice nad Moravou 49
Hanušovice
788 33
E-mail:
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Telefon:
+420 583 291 124
Mobil:
+420 702 086 976


JAK NAKUPOVAT v našem e-shopu

Náš nový e-shop Vám umožní v klidu vybrat maso a výrobky z naší nabídky podle Vaší představy  a to tak, jak jste zvyklí z jiný e-shopů. Kategorie jsou rozděleny podle sortimentu, jednotlivé kusy masa jsou popsány podle velmi precizního rakouského dělení.

Většinou Vám nabízíme i lokalizaci výseku masa a jeho využití, popřípadě ověřené recepty na jeho úpravu. 

e-shop: http://www.jatka-marwin.cz/

 

EXPEDICE a ROZVOZ výrobků

Po poražení je maso vychlazeno a umístěno do zracích boxů s řízenou ventilací. Používáme metodu zrání na sucho na kosti, což je metoda náročnější finančně, ale výsledkem je lepší kvalita zralého masa,než u metody vlhké, u vakuového zrání. Doba zrání masa je 4 týdny. Poté je proces zrání ukončen, maso je v pondělí rozbouráno a  v úterý vakuově zabaleno dle Vašich objednávek. Balíčky jsou opatřeny cenovkami a etiketami dle platné legislativy. I takto upravené maso může dozrávat ve Vaší chladničce minimálně další týden.A jelikož se většinou jedná o maso mladých jalovic, je tato doba zrání  naprosto dostatečná.

Následně je maso ve středu rozváženo v rámci Olomouckého kraje a do PRAHY.

Při objednávce nad 1500,-Kč je doprava ke klientovi zdarma (bereme v úvahu souhrn všech Vašich  objednávek  v rámci jedné expedice). Pokud je cena  objednávky nižší,je připočtena cena za dopravu 150,-Kč.

Maso a výrobky objednané zásilkovou službou jsou odesílány při expedici vždy v úterý ráno.

Maso si můžete vyzvednout na jatkách ve Vysokých Žibřidovicích i osobně během jeho expedice (datum je uvedeno na úvodní straně vpravo.). Prosíme o telefonické upřesnění Vaší návštěvy.

Doprava objednávek mimo Olomoucký kraj je možná po telefonické domluvě.

 

Penzion "MORAVSKÝ GRUNT" v Olomouci  používá ve své restauraci BIO maso z MARWINu. 

Doporučujeme: BIO uzené se švestkovou omáčkou, perníkem a bramborovými domácími šiškami servírované na nahřátých talířích 

 

Chov skotu

Chov skotu má v České republice staletou tradici a v minulosti byla využívána kromě produkce mléka a hovězího masa i jeho tažná síla.

Ve 30 letech 20 století docházelo u našich chovatelů ke snahám po sloučení všech rázů a skupin strakatého skotu chovaného na území republiky a k jejich křížení s jinými plemeny i fylogeneticky nepříbuznými. Šlechtění bylo zaměřeno na produkci mléka a mléčného tuku s malým důrazem na produkci masa a jeho kvalitu. V současné době však není produkce mléka v podhorských oblastech rentabilní, a proto od této produkce v roce 1999 upustila i společnost.

Společnost má základní stádo matek, které čítá 260 ks, původně českého strakatého plemene, které bylo ale postupně překříženo masnými plemeny. Nejdříve plemenem Hereford a Masným Simentálem a od roku 2000 se začalo křížit s masnými plemeny Blonde d´Aquitaine a Piemontese, které jsou společností používané v přirozené plemenitbě dodnes.

Telata z těchto spojení produkují velmi kvalitní hovězí maso. Plemeno Piemont pochází z podhůří italských alp a pro svou nenáročnost z hlediska chovu a výživy a pro svou adaptabilitu se velmi rychle rozšiřuje do dalších zemí. Jejich maso má výtěžnost okolo 67% a má nejnižší obsah cholesterolu ze všech hovězích mas.

Pastevní areály pro náš skot mají rozlohu cca 500 ha a jsou rozděleny na farmu v Hynčicích nad Moravou a ve Vysokých Žibřidovicích. K těmto farmám se pak vždy v zimě připojují farmy v Kopřivné a ve Žlebu jako zimoviště pro jalovice. Pastevním způsobem chovu umožňujeme zvířatům jejich přirozené chování, pohyb venku, jejich zdravý růst, vývoj a reprodukci. Zásahy člověka omezujeme na minimum (zdravotní dohled, veterinární zákroky apod.). Na pastvinách zachováváme ekologicky stabilizující krajinné prvky, jako jsou meze, remízky, které zvířata používají jako úkryt před nepříznivými povětrnostními podmínkami.

Pro zajištění vlastního zdroje krmiv používáme osiva z ekologických farem bez chemických ošeření a následných uměle vyráběných hnojiv.

Zemědělská společnost M A R W I N, v.o.s. získala na celou svou produkci certifikát „Produkt ekologického zemědělství“, který garantuje ekologicky šetrnou výrobu a zdravotní nezávadnost našich produktů.