Miloš Mužikovský (Agrofyto)
OFFLINE
0
396

Základní informace

Miloš Mužikovský (Agrofyto)
...
Masný simentál a Limousine
celoročně
rozvoz, e-shop
-

Kontakty

-
Lidečko 486
Horní Lideč
Zlínský kraj
75612
Česká republika
-
+420 774 545 916
-

Podrobnosti

Ve většině případů děláme prodej formou balíčků. Po předchozí dohodě připravujeme maso pro některé restaurace a zákazníky, dle jejich přání. Jedná se hlavně o dodávku masa na oslavy, svatby, atd. Připravujeme např. kližku na guláš, krk na ragů, gulaš, hovězí zadní na svíčkovou atd. Mimo balíčky je možné koupit samostatně zboží aktuálně nabízené v našem e-shopu.

Jsme certifikovaný ekologický podnik s produkcí mléka a hovězího masa v BIO kvalitě. Naše ekofarma Agrofyto sídlí v malebné vesnici Lidečko v hornaté oblasti Valašska. Naše společnost vznikla v roce 1994, ale k přechodu do ekologického způsobu...

Naše BIO hovězí maso

Naše maso pochází z mladých býků a jalovic masných plemen Simental a Limousine. Dobytek se pase na valašských kopcích a stráních a je krmen výhradně přirozenými krmivy, což má pozitivní vliv na kvalitu masa.

Samozřejmostí je vyloučení preventivního užívání antibiotik, hormonů, masokostních mouček, geneticky modifikovaných surovin apod. Porážíme a zpracováváme pouze vlastní skot, cca 2 až 4 kusy měsíčně. Specializujeme se na prodej koncovým zákazníkům. Prodáváme cca 9 kilové balíčky, které obsahují kombinaci zadního a předního hovězího masa. Díky přímému prodeji formou balíčku se nám daří udržet příznivou cenu.

Zrání masa

Pohyb zvířat a kvalitní krmiva jsou jistě dobrým základem pro chutné a kvalitní maso. Bohužel tyto faktory nestačí k tomu, aby hovězí maso bylo křehké a aromatické. Tyto vlastnosti získává až poté, co projde zráním. Zrání masa je složitý technologický proces, který vyžaduje přesnou teplotu i vlhkost. Během tohoto procesu dochází k enzymatickým procesům a změně pH. Zrání masa probíhá po dlouhou dobu (min. 8 až 21 dní tzv. suché zrání) při teplotě v rozmezí + 0 až + 4°C. Po zabalení do vakua proces zraní pokračuje. tzv. mokré zrání. Dlouhodobé chlazení i ztráta vody v mase se samozřejmě odráží na jeho ceně. Nicméně koupí tohoto masa si zajistíte luxusní kulinářský požitek a vyhnete se známé školní hovězí „podešvi“.

Provoz bourárny

V našem hospodářství, v Lidečku, jsme vybudovali moderní potravinářský provoz, který splňuje tvrdé podmínky EU a ještě paradoxně tvrdší podmínky České republiky. Skot porážíme na malé smluvní porážce pana. Valčíka , která je vzdálena 8 km od naší farmy. Porážka probíhá samostatně a bez konvenčního provozu tzn., že zvířata nečekají v řadách.

Ke zvířatům se vždy chováme s úctou. Není nám lhostejné, jakým způsobem zvíře přijde na svět, jak tady žije a také jak jej porazíme. Je pro nás nesmírně důležité, aby netrpělo a nebylo ve stresu. Po porážce maso převezeme ve čtvrtích do našeho provozu, kde zraje. Vyzrálé maso je pak rozbouráno, vakuově zabaleno a řádně etiketováno.

Napsali o nás: http://zemedelec.cz/bourarnou-resili-nezajem-o-hovezi/

Blogy 0

Titulek
Tento uživatel nemá žádný blog.
2016/08/14
-
(5) (1)