Jsme držiteli značky KRAJE BLANICKÝCH RYTÍŘŮ - REGIONÁLNÍ PRODUKT®!
Naše rodinná farma sídlí v Krusičanech nedaleko Týnce nad Sázavou. Obhospodařujeme přibližně 40 ha zemědělské půdy, na níž pěstujeme krmiva pro naše hospodářská zvířata. Zaměřujeme se zejména na chov skotu masných plemen, v menší míře se také věnujeme chovu ovcí, prasat, drůbeže, králíků a včel. Nosným programem naší farmy je ale chov skotu. Kvalitní hovězí maso získáváme pouze z vlastní produkce. Býky chováme 1,5 - 2 roky ve volném ustájení a předkládáme jim pouze krmiva, která sami vypěstujeme a vyrobíme - obilné šroty, seno a siláže z víceletých i jednoletých pícnin. Po skončení doby výkrmu býky dopravíme na nedaleké jatky, kde sami dohlížíme na průběh porážky.
V roce 2016 jsem na farmě vybudovali bourárnu a chladírnu masa, kterou využíváme ke zrání hovězího masa - po porážce zde maso nejprve zraje 12 dní ve čtvrtích (tzv. suché zrání), poté maso rozporcujeme a dál zraje ve vakuu (tzv. mokré zrání) do té doby, než se maso dostane k zákazníkovi. Zrání masa je velice důležitý proces, při němž získává maso křehkost, šťavnatost a jedinečné aroma.
Zrání nelze urychlit, nemáme proto maso k dispozici každý den, ale je k dostání na objednávku. V současnosti porážíme 1 - 2 x do měsíce, vždy po naplnění objednávek.
Maso si lze objednat jako BALÍČEK složený z různých druhů předního masa (maso z krku, plece, pupek, kližka, žebro, hrudí) a zadního masa (květová špička, ořech, vrchní šál, spodní šál, velká plec, holubička, loupaná plec, válec)) o celkové hmotnosti 6 nebo 9 kg.
Každý jednotlivý kousek masa váží 500 - 1500 g.
Pokud máte raději vybrané druhy masa, máme k dispozici nízký nebo vysoký roštěnec, pravou svíčkovou, falešnou svíčkovou, mleté maso, a jsou k dostání v takové hmotnosti, kterou si sami budete přát. Rádi Vám připravíme plátky masa na steaky!